• Geen categorieën

Binaire opties

We hebben het op deze pagina gehad over beleggingsfondsen. Beleggingsfondsen kunnen zeer interessant zijn voor beginnende beleggers. Maar dat is niet alles. Binaire opties zijn namelijk ook erg interessant voor beginnende beleggers. Bovendien heb je bij binaire opties direct resultaat. Bij beleggingsfondsen kan het lang duren voor je kapitaal groeit. Bij binaire opties is dit niet het geval. Hoe deze binaire opties precies werken, leggen we u uit op deze pagina.

Wat zijn binaire opties?
Met binaire opties voorspelt u de koers van een aandeel, valutapaar, index of grondstof. Zoals het woord binair (binair = tweevoudig) al zegt zijn er twee mogelijkheden. In het geval van binaire opties zijn dit de mogelijkheden: koersstijging of koersdaling. Deze voorspelling doet u basis van de huidige koers. Als de koers van een aandeel al heel de dag stijgt, kan het goed zijn dat deze stijging voortzet over 30 minuten. In dit geval kunt u aangeven dat u voorspeelt dat de koers van dit aandeel over 30 minuten stijgt. Na 30 minuten krijgt u daadwerkelijk te zien of het aandeel in koers is gestegen. Als dit het geval is heeft u winst gemaakt. Deze winst kan oplopen tot 80% van het initiële inlegbedrag.

Waarom zijn binaire opties zo populair?
Binaire opties zijn populair aangezien ze direct resultaat opleveren (winst of verlies). Ook zijn binaire opties populair omdat je met weinig kapitaal toch binaire opties kunt kopen. Het is al mogelijk om met €10,- een binaire optie te kopen. Over deze optie bent u geen kosten verschuldigd.

Ik heb iets gelezen over bonussen bij binaire opties, hoe zit dit?
Handelen in binaire opties gaat via een broker. Alleen brokers mogen binaire opties kopen en verkopen, zij kunnen dit namens u doen. Brokers verdienen een percentage op elke transactie, en daarom is het in hun belang om zoveel mogelijk klanten te bedienen. Er zijn veel verschillende brokers actief op de markt. Om u als klant te winnen, geven de meeste brokers bonussen weg. U ontvangt dan bij aanmelding bijvoorbeeld een eenmalig bedrag van €25,-. Ook kan het zo zijn dat ze uw inleg verdubbelen (€100,- à €200,-). Hier zitten wel bepaalde voorwaarden aan vast, deze voorwaarden zijn per broker verschillend.

Waar zijn binaire opties op af te sluiten?
U kunt put en call opties kopen op aandelen, indexen, grondstoffen en valutaparen.

Binaire opties worden wel eens vergeleken met roulette, waarom is dit zo?
Binaire opties worden onterecht wel eens vergeleken met het gokspelletje roulette. De enige overeenkomst die roulette met binaire opties heeft is het feit dat er twee uitkomsten mogelijk zijn (winst of verlies). Eigenlijk zelfs drie mogelijkheden, want in een enkel geval blijft de koers gelijk. Het handelen in binaire opties is echter geen gokspelletje. Met financieel inzicht kan er een goede voorspelling worden gedaan over de toekomst van de koers. Het is wel zo dat sommige mensen zonder financieel inzicht ook in binaire opties handelen. Zij baseren hun keuze op puur geluk, maar maken over het algemeen verlies.