• Geen categorieën

Leren beleggen

Op deze website hebben we het over beleggen. Door de theorie door te nemen kunt u al heel wat te weten komen over hoe beleggen precies in zijn werk gaat. Daarnaast is het goed om simulatieprogramma’s te gebruiken. Deze programma’s simuleren de beurs en stellen u in staat om te oefenen. Wij raden een ieder aan gebruik te maken van deze programma’s, zo kunt u kosteloos zien of het beleggen iets voor u is.

Fictief beleggen, hoe gaat het in zijn werk?
Om fictief te kunnen beleggen heeft u een stukje software nodig. De meeste brokers verschaffen deze software gratis. De gedachte is immers: nadat iemand fictief bij ons belegt heeft, komt deze persoon ook terug om met ‘echt’ geld te beleggen. Nadat u deze software gedownload heeft, is het tijd om aan de slag te gaan. In sommige gevallen dient u nog een account aan te maken. Na het aanmaken van het account ontvangt u een fictief geldbedrag, bijvoorbeeld €20.000,-. Met deze €20.000,- kunt u diverse aandelen kopen. Probeer dit zo realistisch mogelijk te doen, alsof het om uw eigen geld gaat. Vervolgens is het van belang om de beurskoers te blijven volgen en dagelijks op de hoogte te blijven van het bedrijf waarin u aandelen heeft gekocht.

RTL Z heeft in het verleden in samenwerking met het beleggingsinstituut en de ING Bank ook een beurrspel ontwikkeld. Alle deelnamers ontvingen een startkapitaal van €100.000,-. Met dit startkapitaal konden zij aandelen, trackers, opties en sprinters kopen. Deelnemers maakte elk week kans op het winnen van een iPad. De hoofdprijs was nog veel spectaculairder, er werd namelijk een reis naar Wall Street weggegeven. In onderstaand filmpje kunt u terugkijken hoe dit beursspel precies in zijn werk ging. Een succes was het zeker, maar liefst 20.000 mensen namen deel aan het spel.

Naar aanleiding van dit succes is er nog een vervolg op het spel gekomen. Of er in de toekomst weer een soortgelijk beursspel komt, is nog niet bekend. We houden u uiteraard op de hoogte wanneer dit wel het geval is.

Zitten er kosten verbonden aan fictief beleggen?
Nee, er zitten geen kosten verbonden aan fictief beleggen. U kunt de software gratis downloaden. Wel heeft u in veel gevallen een account nodig om fictief te kunnen beleggen. Dit account is nodig om uw resultaten in op te slaan (zodat u een volgende dag verder kunt gaan met waar u gebleven was). Het account is echter ook gratis. Het startkapitaal dat u ontvangt is fictief en vrij van risico’s.

Is het ook mogelijk om via mijn tablet te spelen?
In veel gevallen is het ook mogelijk om via uw tablet fictief te beleggen. In de meeste gevallen kan dit direct via de website, in sommige gevallen zult u een app moeten downloaden. Doorzoek de AppStore of PlayStore hiervoor.